Activism

PENGLIBATAN AKTIVISME MAHASISWA

  • Editor, The Mindweb iaitu makalah pelajar pra-universiti Malaysia di United Kingdom (1996)
  • Naib Pengerusi, United Kingdom Executive Council for Malaysian Students (UKEC) (1996 – 1997)
  • Pengerusi, United Kingdom Executive Council for Malaysian Students (1997 – 1999)
  • Pengerusi UKEC yang pertama mengetuai UKEC selama dua penggal berturut-turut
  • Pengerusi, Majlis Tindakan Ekonomi Pelajar Malaysia United Kingdom (1997 – 1998)
  • Bersama-sama mengeratkan kerjasama mahasiswa Malaysia di IPTA dan United Kingdom melalui kerjasama dengan PKPIM dan GAMIS (1998 – 1999)

PENGLIBATAN AKTIVISME REFORMASI/KEADILAN

  • Wakil Free Anwar Campaign (FAC) di Eropah, bertanggungjawab menjalankan kempen dengan Parlimen United Kingdom, Kementerian Luar UK dan Suruhanjaya Eropah (1999 – 2002)
  • Webmaster kedua dan kolumnis kepada FAC
  • Pengasas Keadilan Antarabangsa Eropah pada tahun 2001
  • Kolumnis Seruan Keadilan, lidah rasmi parti (2001 – 2003)
  • Webmaster laman Pemuda Keadilan (pemuda-keadilan.org) (2001 – 2003)
  • Timbalan Pengerusi, Biro Antarabangsa, Pemuda Keadilan (2001 – 2002)
  • Bendahari, Pemuda Keadilan (2003)
  • Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Keadilan, ahli termuda dilantik pada ketika itu (2003)
  • dijemput untuk kembali aktif dengan parti pada tahun 2009
  • dilantik sebagai Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP) dan Bendahari MPN Terengganu (2009)

PENGLIBATAN SOSIAL

  • Mengendalikan kursus kerjaya dan biasiswa kepada pelajar-pelajar sekolah menengah (2006 – 2009)
  • Mengendalikan kursus kerjaya dan jatidiri kepada pelajar-pelajar IPTA/PKPIM (2006 – 2008)
  • Jurulatih pasukan bahas Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris, Kolej Melayu Kuala Kangsar (2004 – 2009)
  • Pengurus Mighty Ducks Project, projek hoki Kolej Melayu Kuala Kangsar (2007 – 2010)

JAWATAN PARTI

  • Ketua Cabang Kemaman (2010 – )
  • Pengarah Strategi Pusat (2010 – 2014)
  • Dipilih sebagai Naib Presiden Pusat (2014 – )
  • Setiausaha Agung (2014 – )

16 thoughts on “Activism”

  1. your bio is impressive.can you kindly produce results as ceo of
    econ advisor of selangor’s office? first,ceo should have balance sheet and income statement? secondly,if i were to expect performance
    or measure your performance,kindly reply and tell me what result have you produced.it cannot be just lame produce buku jingga,video
    and all that.what about banging on tski’s table and impose RESULTS
    on TANGIBLE PROJECTS.
    style must come with substance.kindly,constructive criticism.

  2. Dude,

    Your CV are extremely impressive.

    By the way, what have you produce as the CEO of Selangor Economic Advisor?

    Asyik2 cerita NFC, Najib je.

    Mengular je sana sini bagi ceramah.

    Aku bayar cukai pintu mahal2 bukannye mintak ko berceramah beb.

    Cuba la buat keje ko tu bro.

    1. Halim….ko ni skolah ker tak?…sibuk cukai pintu, NFC pakai duit bapak ko ker duit rakyat berbilion2 rm tuu…kalau duit rakyat ko patut diam!!…pemimpin adalah utk memegang amanah rakyat, bukan pengkhianat rakyat…

      Buat Saudara Rafizi…tahniah! kerana berjuang untuk rakyat…semoga dilimpahi doa dari rakyat Malaysia…hidup PR…InsyaAllah..

  3. CV impressive.

    Ekonomi Selangor terus maju dengan kerajaan sekarang.
    dia buat research tu kira kerja la tu, buat penyelidikan pun adalah satu kerja. Sesuatu yang rakyat tak tahu, kita kena bagi tau la. Takkan nak harap paper utama akan siarkan cherita seumpama ini. Sekarang zaman org buleh berfikir, kena baca dari kedua-dua belah pihak. harap TV ja, memang tak buleh pakai la, asyik dicontrol oleh sekumpulan pihak saja.

  4. khas untuk halim….jangan la kau merepek weyyy…kalau pasal minyak naik yang kau isi 2,3 hari sekali nape x berbunyii?pasal cukai pintu yang setahun sekali kau berbunyiii..kau sorang saje ke bayar cukai pintu dan cukai tanah..pooraahh..orang lain orang bayar jugak…jadi,lu pikir la sendiri HALIM weeeiii

  5. Dear Mr Rafizi, I applaud your efforts to tackle the wrongdoing within the elections recently. However what is Pakatan Rakyat, with you as the Chief Economic Strategist for Selangor, going to do about tackling the issue of homelessness, particularly in areas such as Klang?

  6. Assalamualaikum

    Saya mempunyai dua orang adik lelaki berusia 8 dan adik perempuan yang berusia 7 tahun.

    Tujuan saya adalah untuk meminta bantuan daripada pihak tuan untuk membantu menyekolahkan adik-adik saya yang tidak dibenarkan untuk bersekolah kerana sebab-sebab tertentu.

    Telah banyak cara saya telah lakukan untuk menyekolahkan mereka. Saya tidak mahu mereka membesar tanpa pelajaran dan saya perlu menunaikan tanggungjawab sebagai kakak dengan memberikan pendidikan supaya mereka dapat membesar dan hidup berdikari kelak.

    Saya amat memerlukan bantuan daripada pihak tuan.

    Sekiranya tuan mempunyai masa dan berminat untuk membantu adik-adik saya sila hubungi saya [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ahli Parlimen Pandan dan Naib Presiden/Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat || Member of Parliament for Pandan, Vice President/Secretary General of Justice Party